Slumpen i en tärning

Slumpen är något mycket fascinerande och som många människor går runt och tänker på. Var det meningen att vi skulle springa på en gammal kamrat efter 20 år och utbyta tjänster – eller var det en ren slump? Och hur mycket påverkar slupen vårt spelande? Det är ganska fascinerande när vi tänker på hur mycket makt som kan rymmas i en liten tärning. Hur mycket hopp vi lägger på det, och hur många beslut som kan göras beroende på vilken siffra den visar upp. Enligt en artikel i dn.se testade två bloggare hur det är att leva efter tärningen och alla beslut. Och enligt psykologen så kan det vara bra att man lämnar över vissa beslut åt slumpens fantastiska makt om man lever ett inrutat liv där man vet alla sina steg.

Spela med skicklighet

När det kommer till spel så gäller det att både ha slumpen på sin sida, men även en stor dos skicklighet i bagaget. Detta får du genom att du övar och att du bygger upp ett stort förtroende. Exempelvis så när det kommer till spelet Holdem så är det slumpen som bestämmer vilken hand du får i slutändan – men det är skickligheten gällande synar och bluffar som avgör hur du lyckas med den.

Vad du kan göra är att läsa på mer om sannolikheten och med det minska slumpens inverkan och i det långa loppet vinna fler spel. Tänk på det vid nästa pokermatch att inte ha för bråttom utan att känna av spelet och din egen magkänsla.